Kaj podjetje pridobi z masažami na podjetju – Harmonia.si

Kaj podjetje pridobi z masažami na podjetju

Masaža je še vedno nekaj, kar si nas večina predstavlja, da spada pod relaksacijo. Predstavljamo si vikend v spaju in zraven si za piko na i privoščimo še masažo, ob kateri zlahka zaspimo.

Kako bi lahko masaža dobro vplivala na zaposlene, če je služba čas, ko je treba opraviti ogromno dela, kaj šele, da bi lahko med službo privoščili nekaj minut in celo zaspali? Zakaj bi vložili denar v kaj takega?

Res je, obstaja veliko vrst masaž, tudi takih, ob katerih lahko zaspiš. Vendar masaža na delovnem mestu je prilagojena za – no, delovno mesto. Po vsem svetu se managerji in direktorji ter ostali, ki skrbijo za svoj profit v podjetju zavedajo, da se ne želijo prepustiti naključju kadar pride do produktivnosti zaposlenih.

Kot odgovorni iščejo kar najboljše načine, da bi lahko za čim manj denarja našli najboljši način, da produktivnost vseh zaposlenih vzdžujejo veš čas.

In zakaj je masaža pravi način in obenem zelo efektiven način za enakomerno učinkovitost zaposlenih skozi ves teden / mesec?

  • Zaradi stresa, sedenja, premalo pitja vode, premalo raztezanja in ostalih dejavnikov, se naše mišice začnejo vozlati. Vozli pa nam onemogočajo pravilno drža telesa. Posledica je sključenost ter bolečine v ramenih in hrbtu. Masaže mehčajo mišice, sklepe, odpravljajo vozle, posledično je  drža pravilnejša in vpliva na profesionalni (samozavestnejši) videz.
  • Stres, anksioznost in depresija. Te tri stvari je nemogoče opaziti navzven. Pa vseeno se s temi neprijetnostmi srečuje čedalje več ljudi. Masaža neposredno vpliva na zmanjšanje stresa, anksioznosti in depresije.

  • Zmanjšajo se skrbi na drugi strani pa se ustvari prostor za koncentracijo, fokus, posledično je zaposleni proaktiven, pozitivno usmerjen, vidi jasno sliko in lažje sprejema boljše odločitve.

  • Masaža sprošča napetost, tako telesno kot psihično, zato se lažje prilagajamo drugim, smo bolj dojemljivi za soljudi, kar pomeni manj konfliktov na delovnem mestu.

Če povzamemo, masaža na delovnem mestu prinaša uspešnejše timsko delo, izboljša klimo v podjetju, rezultati dela se izboljšajo, poleg vsega pa ima tudi zaposleni občutek, da vam je zanjga oz. zanjo res mar. To prinese večjo pripadnost podjetju in ste konkurenčno podjetje za pridobivanje najkvalitetnejšega kadra. Seveda se lepo dopolnjuje z ostalimi oblikami promocije zdravja na delovnem mestu, katere lahko najdete na Omisli.si

Naročite masaže v podjetje