Masaža ni za vsako delovno okolje – Harmonia.si

Masaža ni za vsako delovno okolje

Ker masaža ni za vsako delovno okolje, smo pripravili članek, v katerem razkrivamo, kdaj so masaže na delovnem mestu primerne in vam s tem morda olajšamo odločitev, če razmišljate ali bi vpeljali masaže v vaše delovno okolje.

Da bi to lahko ugotovili, moramo najprej pogledati, kdaj masaža v podjetjih ni primerna.

Če bi vprašali zaposlene bi, razen redkih izjem, z odprtimi rokami sprejeli masažo na delu.

Vendar zaposleni niso tisti, ki sprejemajo strateške odločitve. Odgovorni za sprejemanje odločitev so lastniki podjetij, direktorji in direktorice, zato je možno, da preračunajo, da se odmor in sprostitev na delovnem mestu v njihovih podjetjih ne splača.

Poglejmo primer – 15 minut odmora, ne kakršnegakoli, temveč 15 minutnega odmora za masažo na delovnem mestu, trpi delo, ki bi lahko bilo v tem času narejeno.

Npr. poklicali bi lahko 2 stranki več ali pa odpravili paket ali mogoče napisali 5 dopisov, sprejeli stranko, zaključili naročilo,…

To vse drži in takšne odločitve je potrebno spoštovati.

Po drugi strani pa so masaže na delu primerne za podjetja, ki želijo:

  • povečati kreativnost na delovnem mestu
  • izboljšati timsko delo
  • povečati prodajo
  • izboljšati energijo v podjetju

Povečana kreativnost

Kako lahko masaža vpliva na kreativnost? Najnovejše raziskave kažejo, da je stres ubijalec produktivnosti. Oz. Obratno, zmanjševanje nivoja stresa spodbuja večjo kreativnost. Tempo dela in obveznosti tudi, ko se služba konča, nas sili, da damo vedno več od sebe, da naredimo vedno več. Ko vidimo, da ne sledimo tempu in pritiskom, smo obremenjeni in tako nastane stres. Naekrat več nimamo veselja do svojih nalog in obveznosti, ampka razmišljamo o tem, kaj vse nismo naredili. Takšno počutje nam ne daje prostora za kreativnost.

Masaža po drugi strani znižuje nivo stresa (za 85%) in spodbuja hormone sreče ter zavira hormone, ki spodbujajo stres. Ker se skrbi in napetost umaknejo, nastopi pa umirjenost in dobro počutje, smo veliko bolj kreativni, kot med stresom.

You'Re Really Creative Gordon Ramsay GIF by MasterChef Junior - Find & Share on GIPHY

Izboljšanje timskega dela

Ta prednost se ne kaže samo v bolj prijetni komunikaciji, ampak v boljših rezultatih.

Ker smo po masaži sproščeni, polni energije, doživljamo manj bolečin in smo nasplošno bolj zadovoljni, smo bolj pripravljeni prisluhniti drugim, smo bolj potrpežljivi, zato ekipa pride do boljših rezultatov in to veliko hitreje, ker je manj nepotrebnih trenj.

Povečanje (direktne) prodaje

Tudi tega si nismo sami izmislili, narejena je bila raziskava, kjer so prodajalci, ki delajo v direktni prodaji po rednih masažah dvignili svojo uspešnost za do 20%. Kako pride do tega? Ljudje smo po masaži, oz. po tem, ko nekdo poskrbi za nas veliko bolj dovzetni za druge, saj je bila potešena naša največja psihološka potreba – potreba po prejemanju pozornosti. Zato lažje prisluhnemo drugim, smo bolj prijazni, simpatični, te lastnosti pa so pri prodaji ključnega pomena.

Best Buy Yes GIF by Saturday Night Live - Find & Share on GIPHY

Izboljšana energija v podjetju

Mogoče se ponavljamo, a ne moremo dovolj poudariti, kako zelo masaža vpliva na boljše počutje. Poleg tega redna masaža dvigne imunski sistem, zato manjkrat zbolimo, prav tako pa dvigne naš bolečinski prag, kar pomeni, da manj pogosto (ali pa sploh ne) občutimo bolečino, ki jo prinaša bodisi stalno sedenje, bodisi ponavljajoči se gibi. Bolečina pa je pogosto razlog za slabo voljo, ki jo nehote izražamo do drugih.

Zato ni čudno, da se izboljša splošna energija, saj smo manj obremenjeni v svojimi težavami in bolj odprti za druge, posledica pa je izboljšana klima.

Nihče ne pozna bolje vaše podjejte, kot vi sami. Zato najbolje veste, v kaj se splača investirati in v kaj ne, ter na katerih področjih želite podjetje ponesti na višjo raven.

Naročite masaže v podjetje