Ali masaža moti delovni proces? – Harmonia.si

Ali masaža moti delovni proces?

Torej, ali masaža moti delovni proces je lahko velik pomislek pri odločanju o uvedbi masaže na delovnem mestu mestu in morda je to tudi vaš pomislek.

Odgovorov na to vprašanje pa je več.

Ampak začnimo z vprašanjem. Koliko ur je v enem dnevu vaš posamezni zaposlen zmožen opraviti? Morda imate v vašem podjetju resnično marljive in zatopljene sodelavce in razvit sistem merjenja retultatov in opravljenega dela. Pa veste, da povprečni zaposleni na dan dela efekivno le 3 ure, oz. bolj natančno 2 uri in 53 minut. Tukaj si lahko preberete več o tem, kaj zaposleni počnejo, ko ne delajo.

Vprašanje pa je – zakaj?

Razlogov za to je ogromno, najbolj pogosti pa so:

  1. da zaposleni enostavno ne vedo, kaj točno se od njih pričakuje,
  2. managerji ne vedo, kaj vsakega posameznika motivira, torej je nemotiviran,
  3. je pod konstantnim stresom.

Z masažami ne moremo rešiti prvega problema, zagotovo pa lahko zadnjega in delno tudi drugega.

Masaža sicer zaposlenemu vzame 15 minut. Po masaži pa se zgodi naslednje:

  • Masaža po 15 minutah odpravi do kar 85% stresa, več ga lahko doseže le TCM (posebna oblika meditacije)
  • Po redni masaži se odpravijo ali močno omilijo posledice sedenje in nepravilne telesne drže
  • Možgani dobijo zadostno količino kisika in hranil za optimalno delovanje
  • Aktivirajo se vsi 4-je “hormoni sreče”,
  • Zniža se krvni tlak

Vsaka od teh posledic je odgovor na bolj efektivno delo zaposlenega.

Ker zaposleni občuti manj stresa, se lažje posveti napornim nalogam, dotok hranil v možgane pomeni, da sploh ima kapaciteto za izvajanje nalog (oz. jih opravi več in hitreje). Človek je izredno socialno bitje, zato masaža zelo blagodejno vpliva na splošno dobro počutje. Kdor se počuti dobro, se bolj z veseljem posveti svojem delu.

Odpravijo se bolečine, ki so velikokrat razlog za oteženo delo. Veremite, tega vam noben zaposlen ne bo povedal sam od sebe.

Ne smemo pa zanemariti niti dejstva, da bo zaposleni naredil več tudi zato, ker se bo počutil dolžnega, saj ste mu pokazali, da vam veliko pomeni.

Pa da se vrnemo nazaj na vprašanje, ali masaža moti delovni proces.

Vsako podjetje ima svoj ritem in vsak dan ni primeren za izvajanje masaže. Najbolj primeren čas za izvajanje masaž je po napornih dneh v tednu, ko nam energija že pojenja in želimo tudi konec tedna enake rezultate, kot na začetku.

Kateri dan v tednu in del dneva pa je odvisno od vsakega podjetja, zato, da je masaža čim bolj efektivna.

Pri Harmonii smo v ta namen naredili sistem, zaradi katerega se delovni proces ne moti. Z obiski se ne rabi ukvarjati nihče v vašem podjetju, za vse poskrbimo mi, poleg tega pa imamo tudi merljive rezultate, v kateri lahko jasno vidite, kako se povrne čas, ki ga zaposleni nameni masaži na delovnem mestu.

Naši partnerji, ki redno izvajajo masažo na delovnem mestu, pravijo, da je izguba, če si zaposleni ne vzame odmora za masažo in jih k tem tudi spodbujajo.

Si želite tudi vi dvigniti motiviranost in produktivnost svojih zaposlenih? Obljubimo vam, da bodo po masaži vaši zaposleni zagnani in produktivni kot še nikoli!

Naročite masaže v podjetje